Lapset ja matkailu


 

 

Nuoren ja lapsettomat ihmisen / pariskunnan se on helppoa lähteä matkailemaan. Mutta sitten kun yhtälöön ilmestyy lapsi niin hommahan saa ihan uudet puitteet. Pienen lapsen kanssa ei vaelleta kaupunkilomalla pitkiä kävelymatkoja eikä tehdä pitkiä kiertoajeluja turisti baarista toiseen. Ylipäätään kaikki pitkät matkat ovat melkoista sompailua, jollain pitäisi saada piltin aika kulumaan. Viimeistään tunnin kohdalla kun alkaa aina se kysely: -Milloin ollaan perillä ?
Totuuden mukainen vastaus "neljän tunnin päästä" ei yleensä ole paras vastaus.
Jos lähtee ulkomaanmatkalle niin kannattaa yrittää karsia pois kaikki turha odottelu joka kohdasta. Yksi hyvä tapa on miettiä matkalaukkuhankintaa. Yleensä matkustetaan johonkin lämpimään ja vaatteita ei tarvi olla suurta määrää mukana. Niinpä voikin olla hyvä vaihtoehto katsella lentolaukkua suuren matkakassin sijaan. Lentolaukun voi ottaa mukanaan koneen matkustamoon, joten lähtöpäässä ei tarvitse viedä laukkua ruumaan ja homma nopeutuu myös määränpäässä kun voi suoraan kävellä lentolaukun kanssa koneesta pois eikä tarvitse jäädä hihnan viereen odottelemaan matkalaukkua. Lentolaukkuja löytyy netistä vaikkapa
www.samsonite.fi/lentolaukut/
https://www.tokmanni.fi/lentolaukku-55-cm-pyorat-6419860042770
Lapsen kanssa matkustamisen helppous tuli oikein hyvin huomattua viime viikonloppuna kun matkustimme uuteen lomaosakkeeseemme pohjoiseen. Myytiin viime kesänä kesämökki pois, kun todettiin ettei ole kauheasti käyttöä. Siitä saaduilla rahoilla ostettiin muutama lomaosake eri puolilta Suomea vähän erilaisista paikoista. Tuollainen viikko-osake on kätevä silloin kun ei halua samassa paikassa viettää aikaa monia viikkoja vuodessa. Kun ostetaan lomaosake, niin siinähän ostetaan käyttöoikeus kyseisen lomanviettopaikan yhteen viikkoon. Eikä tarvi stressata remonttihommista tai jatkuvasta siivoamisesta ja laittamisesta - voi ihan hyvin keskittyä pelkkään lomailuun. Jos tuollainen kiinnostaa niin niitähän saa ostettua monistakin paikoista.
En sitten tiedä milloin joku keksii hyvän ratkaisun tuohon lasten matkustamiseen. Sellaista ei kai olekaan, tai yksi tulee mieleen: hanki lomapaikka tai lomaosake hyvin läheltä kotia. Mutta onko se sitten enää lomailua, kun se on niin lähellä. Ainakin itse tykkään, että lomanviettopaikka on vähän kauempana.
Tietysti aina kun kauemmas matkailee niin täytyy hyvissä ajoin huolehtia, että kaikki matkustustarvikkeet ovat kunnossa. Ja tietysti se, että ne ylipäätään löytyvät. Automatka vielä menee huonommallakin matkalaukulla, mutta jos lentomatkalla matkalaukku hajoaa niin se kyllä ahdistaa. Nimittäin jos kaikki vaatteet ovat levinneet jonnekin lentokentän laukkuvaunun kyytiin. Joten jos matkalaukku ei ole kunnossa niin uutta kannattaa katsella vaikkapa netistä. Samalla on hyvä varmistaa myös matkalaukun lukitus. Tavallista munalukkoa ei kannata laittaa, koska turvatarkastuksen sattuessa rikkovat sen väkisin. Parempi vaihtoehto on TSA lukko, jonka saa auki vain sinä ja turvatarkastaja. TSA lukko ja muita tarpeita voi tilata monesta nettikaupasta. Jos taas haluat pelata oikein varman päälle niin ota matkalaukku mukaasi lentokoneen matkustamoon. Siihen tarkoitukseen sopii ultrakevyt matkalaukku.


 


 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2009-2016 Yhteystiedot: Flash Toon, flashtoon@flashtoon.org