Hautajaiset


 

 
Siitä on ristiriitaisia mielipiteitä, että kannattaako pientä lasta viedä sukulaisen hautajaisiin vai ei. Jonkun mielestä hautajaiset ovat osa elämää ja kuuluvat kaiken ikäisille. Kyllähän hautaustoimistot nykyään järjestävät hautajaiset niin, että sinne voi lapsen kanssakin mennä. Se on hautaustoimiston työtä. Viime kesänä olin lapsen kanssa hautajaisissa ja ihan hyvin ne meni. Hyvin oli hautaustoimisto järjestänyt tilaisuuden, hautaustoimistoja löytyy esim. www.malminhautaustoimisto.fi/ a www.armasborg.fi/.


 

 
Hautajaisten historiasta löytyy kaikenlaista tietoa eri maiden hautajaistyyleistä vuosien takaa.
Älä polta häntä äläkä ravitse häntä, Agni: älä anna hänen ruumiinsa tai ihonsa hajota, Ja kaikki, joilla on tulta, kun sinä olet kypsynyt, lähetä hänet matkalla isille. Kun olet tehnyt hänet valmiiksi, kaikki, joilla on tulipalo, antakaa hänet isille, Kun hän saavuttaa elämän, joka odottaa häntä, hän joutuu jumalien tahdon alaiseksi. Aurinko saa silmäsi, Tuuli sinun Prana (elämäperiaatteesi, hengittää); menkää, koska se on sinun, maan tai taivaan. Mene, jos se on teidän paljon, vedet; mene, tee kotisi kasveilla kaikkien jäsenten kanssa. - Rigveda 10.16 
Hautaamisen lopulliset rituaalit, lapsen ennenaikaisen kuoleman varalta, juurtuvat Rig Veden osioon 10.18, jossa laulut surkavat lapsen kuolemaa ja rukoilevat jumalalle Mrityua "olemaan vahingoittamatta tyttöihimme tai poikamme", ja vetoaa maan peittämiseen, suojelee kuolleen lapsen pehmeältä villalta. Hindujen joukossa kuollut ruumis on yleensä poltettu kuoleman päivänä. Keho pestään, kääritty valkoiseen kankaaseen miehelle tai leskeelle, punaiseksi naimisissa olevalle naiselle,  kaksi varpaista sidottuna yhteen merkkijonoineen, Tilakin (punainen merkki) otettuna otsaan.  Kuolleen aikuisen ruumis on vietävä pilvenpiirtäjälle joen tai veden lähelle, perheen ja ystävien kesken ja asetetaan pyreelle jalkojen suuntaan etelään.  Vanhin poika, tai miehen surullinen tai pappi sitten kylpee ennen kuin johtavat pilvenpiirtäjän seremoniaa.  Hän ympäröi kuivaa puuta pyreän rungon kanssa, kertoo hymiö tai sanoo laulun joissakin tapauksissa, asettaa seesaminsiemeniä kuolleen suuhun, sprinkles kehon ja pyre ghee (kirkastunut voita), sitten piirtää kolme riviä merkitsevät Yama ( kuolleiden jumaluus), Kala (aika, pilkkuuden jumaluus) ja kuolleet.  Sitten pyre on asetettu aallotuksi, kun taas murhat murtavat. Pilaantumisen tuhka on pyhitetty lähimpään jokeen tai mereen.  Epämuodostuksen jälkeen joillakin alueilla lähisukulaisten kuolleen aviopuolisot ajavat päänsä ja kutsuvat kaikki ystävät ja sukulaiset kymmenennellä tai kahdennellatoista päivällä syömään yksinkertaisen aterian yhdessä muistuttaakseen kuolleesta. Tänä päivänä joissakin yhteisöissä on myös päivä, jolloin köyhille ja tarvitseville tarjotaan ruokaa kuolleiden muistoksi.

 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2009-2016 Yhteystiedot: Flash Toon, flashtoon@flashtoon.org