Lasten siivous ja sisustus


 

 
 
Sitä vaan mietin, että miksi eivät mainosta ja tuotesijoittele samalla tavalla muitakin tuotteita lapsien silmien eteen. Ihan hyvin voisi olla vaikka järkihintaisia ja kivanvärisiä siivousrättejä ja harjoja sun muita rikkalapioita ensimmäisenä leluhyllyllä. Tai mielellään vaikka kaupan pääkäytävän varrella:
 - Äiti, äiti. Hieno siivousvälinesetti! Haluan tuollaisen ja siivoan sillä joka ilta.
Ja heti seuraavan kulman takana:
 - Äiti, katso! Vaaleanpunainen tiskiharja. Otetaan se! Saanko tiskata tänään ja huomenna ja ylihuomenna ja koko loppuvuoden...
 
Näin sen asian pitäisi toimia kaupoissa. Silloin homma toimisi kotielämässäkin. Yksi tuttuni on siivooja, hänen alaansa on siivous Raisio -nimisessä paikassa ja kertoi että heillä kotona Raisiossa homma menee niin, että lapselle annetaan kivan näköiset ja väriset siivousvälineet omaan huoneeseensa ja opetetaan käyttämään niitä säännöllisesti ihan pienestä pitäen. Hyvin on jokainen muksu oppinut siivoamaan aina kun on sotkua ilmestynyt ja muutenkin joka lauantai on siivouspäivä myös lapsilla.
Eikä tuo siivous rajoitu pelkästään pöljen pyyhkimiseen pöydiltä ja lattioilta vaan yhtä lailla pidetään huolta niistä taloista, joissa nuket asuvat sekä prinsessojen rakennuksista. Eli julkisivujen puhdistukset pölyrätillä ja imurilla kuuluvat myös joka viikkoiseen ohjelmaan. Onhan se mukavampaa nukkekodinkin asukkailla kun kodin julkisivun puhdistus on hoidettu säännöllisesti.
 
Samoin voisi miettiä lastenhuoneen kalusteita ja tekstiilejä ulkonäön lisäksi myös sisustusnäkökulmasta sekä käytettävyyden kannalta. Erilaisilla prinsessalinnoilla sun muilla isommilla leluilla pitäisi olla myös sisustukseen ja kalustamiseen liittyvä funktio. Niiden pitäisi siis olla sen mallisia että sopivat hyvin johonkin nurkkaan ja sen lisäksi kaikenlainen säilytystila niiden sisällä olisi suurta plussaa. Tähän voisi lelufirmat pyytää apua joltain sisustussuunnittelijalta. Erään tuttuni työtä on sisustus Helsinki / Espoo -akselilla ja hänen kanssaan on monesti puhuttu aiheesta, molemmilla kun sattuu olemaan samanikäistä jälkikasvua.
 

 

     
           
           
           
           
 
Copyright © 2009-2016 Yhteystiedot: Flash Toon, flashtoon@flashtoon.org